top of page

Italiaanse Accademia nomineert Mio Girasole

BARNEVELD - Restaurant Mio Girasole aan de Kampstraat in Barneveld heeft een zeer positieve beoordeling ontvangen van de Accademia Italiana Della Cucina, een vereniging die zich (onder verantwoordelijkheid van het Italiaanse ministerie van Cultuur) inzet voor behoud van Italiaans culinair erfgoed.

Met een beoordeling van 6.9 (waarbij maximaal een 9 kon worden behaald) kan Mio Girasole zich scharen onder de beste Italiaanse restaurants van Nederland. “Om bezoek te krijgen van deze delegatie moet je voorgedragen worden door de Accademia”, aldus een enthousiaste chef-kok Morandi Salmi. Kandidaten moeten bekend staan om hun liefde en bekendheid met de oorspronkelijke en originele Italiaanse keuken, geeft hij aan. “Dus dat we deze delegatie op bezoek kregen was al een eer en een feest op zich.’’

Houtoven

De dertig leden tellende delegatie genoot van een zeer uitgebreid menu met originele Italiaanse specialiteiten en de lekkerste wijnen. ‘’We hebben onze gasten verwend met gerechten uit onze houtoven en ze waren erg onder de indruk”, aldus Morandi. De Accademia loofde niet alleen de keuken maar ook de gastvrijheid van Mio Girasole, een pluim voor gastvrouw Juliëtte Peekstok, de echtgenote van Morandi.

De positieve beoordeling krijgt binnenkort een vervolg, want de Accademia gaat niet over één nacht ijs. Elk restaurant dat definitief wordt opgenomen in hun gids krijgt twee bezoeken, inclusief die van een mysterie-guest. Wanneer de definitieve beoordeling rond is, kan Morrandi op dit moment nog niet zeggen.

De Nederlandse delegatie van de Accademia keurt restaurants op traditionele maatstaven en authentieke receptuur. Op dit moment hebben slechts 33 Italiaanse restaurants in Nederland de titel op hun naam staan.

Morrandi Salmi: “Een hele eer om deze delegatie op bezoek te krijgen.’’

#nominatie

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page